Mitropolitul Clujului îl va premia pe olimpicul internaţional Victor Şera

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, îl va premia duminică pe elevul Victor Șera care a obţinut premiul I în clasamentul internațional la olimpiada Certamen Horatianum.

A fost pregătit un premiu în bani, dar şi mai multe volume cu tematică religioasă pentru tânărul elev din clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Darius Echim de la Arhiepiscopia Clujului.

Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină Certamen Horatianum s-a desfășurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia), fiind considerată una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educație și a patrimoniului cultural universal, informează NotaBN.

În urma rezultatului obținut la ediția din anul 2019, România își consolidează poziția a treia în clasamentul internațional al distincțiilor acordate în istoria concursului.

Foto credit: Facebook/Victor Șera

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente