Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat pe elevii din Aşchileul Mare

IPS Andrei - sfeştanie Aschielul Mare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat în această dimineață o sfeștanie la Școala Gimnazială din Așchileu Mare, în urma lucrărilor de reabilitare ce au avut loc în ultimii 10 ani, informează Radio Renaşterea.

La finalul slujbei, copiii au susținut un moment artistic dedicat scriitorului național Mihai Eminescu, având în vedere că astăzi, 15 iunie, s-au împlinit 128 ani de când poetul neamului românesc a trecut la Domnul.

La eveniment au participat: primarul localității Așchileu Mare, Ana Cighir, generalul Ioan Ciupei, fost comandant al Corpului 4 Armată Teritorial „Mareșal Constantin Prezan” din Cluj, și alte oficialități locale, precum și foști directori și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Din soborul de preoți care a slujit alături de Mitropolitul Clujului au făcut parte: părintele protopop de Cluj I, Dan Hognogi, și părintele Gheorghe Șanta, preot în localitatea Așchileu Mic.

Tot astăzi la școala din Așchileu Mare a avut loc și festivitatea de sfârșit de an. În cadrul manifestărilor cei mai buni elevi au fost premiați pentru rezultatele frumoase obținute în decursul anului școlar. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a ținut să-i felicite pe elevi pentru efortul depus în acest an școlar, iar în semn de apreciere le-a oferit cărți și iconițe.

La Școala Gimnazială din Așchileu Mare învață în jur de 160 de copii, de la clasa 0 și până la Clasa a VIII-a.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente