Mitropolitul Clujului de sărbătoarea Sf. Ioan Iacob: jertfa și nevoința sunt mijloacele prin care biruim pe cel rău

Înaltpresfințitul Părinte Andrei a spus în cadrul predicii rostite duminică la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” că „jertfa și nevoința sunt mijloacele cu care biruim asupra puterii celui rău, sunt mijloacele cu care depășim toate necazurile din lumea aceasta”.

Prezența Mitropolitului Clujului la așezământul monahal „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din localitatea Bucea, în ziua de 5 august 2018, a fost prilejuită de hramul lăcașului de cult, informează radiorenasterea.ro.

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a explicat pericopa evanghelică a vindecării lunaticului și a elogiat viața ascetică a Sfântului Ioan Iacob.

Ierarhul a evidențiat că „jertfa și nevoința sunt mijloacele cu care biruim asupra puterii celui rău, sunt mijloacele cu care depășim toate necazurile din lumea aceasta”.

Noi trăim într-o lume foarte comodă, în care jertfa și nevoința nu ne sunt la îndemână.

Sărbătoarea de astăzi (5 august – n.r.), a atras atenția Înaltpreasfinția Sa, „ne demonstrează că sunt oameni împotriva curentului care prin jertfă și nevoință ajung la sfințenie. Unul dinte oamenii aceștia este Sfântul Ioan Iacob de la Neamț”.

Mitropolitul Andrei a descris lumea „postmodernă” ca fiind împătimită „pe de-o parte cu dragostea de materie și pe de altă parte cu patimile trupești”.

Cu acestea trebuie luptat, dar nu se poate lupta fără post și rugăciune, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.

„Jertfa și nevoința pot avea rezultate nebănuite și asta ne-o demonstrează Sfântul Ioan Iacob”, a spus Părintele Mitropolit.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” este situată în localitatea Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumătatea distanței dintre municipiile Cluj-Napoca și Oradea.

Așezământul monahal, format din obște de călugări, a fost înființat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Mănăstirea cuprinde biserica de lemn, stăreţia, chiliile, un paraclis și un muzeu, în care se află o colecție de covoare maramureșene.

În prezent se lucrează la biserica de zid, în plan fiind şi ridicarea altor anexe.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente