Mitropolitul Clujului: De la Sf. Ioan Gură de Aur învățăm gândul smerit și dragostea pentru Scriptură

Mitropolitul Clujului a afirmat sâmbătă că Sf. Ioan Gură de Aur ne învață „înălțimea gândului smerit” și dragostea pentru citirea Sfintei Scripturi. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie la sărbătoarea sfântului în parohia clujeană care îl are ca ocrotitor.

„Trăim într-o lume în care oamenilor le place să se laude, le place să fie măriți, le place să le fie subliniate toate calitățile. Înălțimea gândului smerit o învățăm de la Sfântul Ioan Gură de Aur. Această virtute este subliniată și în troparul sărbătorii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

„Pe cât a fost de mare la cuvântul rostit, pe cât a fost de sfânt în viața lui, pe atât a fost de smerit. El a iubit și tâlcuit Scripturile. De la el nu învățăm doar înălțimea gândului smerit, ci învățăm și să iubim și să citim Scripturile, cel puțin unu, două capitole pe zi”, a adăugat el.

La slujire au mai participat Părintele Arhidiacon Claudiu Grama, Consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, Alexandru Constantin Ciui, Protopopul de Cluj II, Părintele Paroh Marian Bogdan și alți clerici clujeni.

Parohia clujeană „Sfântul Ioan Gură de Aur” este singura din municipiul Cluj cu acest hram. Este construită în stil bizantin, în formă de cruce greacă. Piatra de temelie a fost pusă în 2012, iar în prezent se lucrează la pictura interioară, în tehnica frescă.

În parohie se desfășoară numeroase proiecte culturale și educative pentru copii și tineri: săptămâna cultural-religioasă, vizionări de film, spectacole de teatru și altele.

Biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” este situată în cartierul Mănăștur, pe strada Porțile de Fier, nr. 52.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente