Mitropolitul Clujului a sfințit lucrările de extindere a centrului rezidențial pentru vârstnici de la Maieru

Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat marți lucrările de extindere a Centrului rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru, județul Bistrița-Năsăud, care a împlinit șase ani de activitate.

Cu această ocazie, Părintele Mitropolit Andrei i-a acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici Părintelui Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă – Bistrița-Năsăud a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. În cadrul asociației funcționează trei centre pentru vârstnici, printre care și centrul din Maieru.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat primarului comunei Maieru, Vasile Borș, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar directorului și medicului centrului, respectiv ing. Adrian Lazăr Andronesi și dr. Ancuța Ioana Vladău, le-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Au mai fost acordate distincții și diplome pentru binefăcători.

„Suntem mulțumitori lui Dumnezeu, Sfinților Zaharia și Elisabeta, și ne bucurăm că misiunea noastră social-filantropică este apreciată de întreaga comunitate și am reușit să implicăm și alte instituții sau persoane în dezvoltarea, diversificarea și îmbunătățirea serviciilor noastre pentru ocrotirea a cât mai multe persoane vârstnice aflate în situații de dificultate”, a declarat Părintele Marius Pintican.

El a precizat că centrul rezidențial din Maieru are în prezent 26 de locuri, în timp ce serviciile pe care le oferă sunt solicitate de tot mai multe persoane din împrejurimi. De aceea, lucrările de extindere vor adăuga capacitate suplimentară: patru camere duble cu baie proprie.

Celelalte două centre pentru vârstnici din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă – Bistrița-Năsăud sunt Centrul „Sfinții Ioachim si Ana” din Cușma și Centrul „Sfântul Filaret cel Milostiv” din Târlișua. Acestea oferă în prezent servicii pentru 100 de beneficiari.

Vârstnicii sunt găzduiți pe o perioadă nedeterminată, primesc hrană și suplimente nutritive, servicii de îngrijire social-medicală, de socializare și petrecere a timpului liber, servicii de recuperare și reabilitare, kinetoterapie, consiliere spirituală și psihologică.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente