Mitropolitul Clujului a sfințit iconostasul Paraclisului Parohiei românești din Passau-Vilshofen

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat în Duminica a 29-a după Rusalii slujba de sfințire a iconostasului din cadrul paraclisului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Passau-Vilshofen, Germania.

Ierarhul a vizitat comunitatea românescă din Germania cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, informează Mitropolia Clujului.

Vizita Înaltpreasfinției Sale a debutat sâmbătă cu oficierea Tainei Sfântului Maslu. Duminică, după sfințirea catapetesmei, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul din Passau-Vilshofen.


Noua catapeteasmă a fost sculptată în România, în localitatea Horea, iar icoanele au fost pictate la Mănăstirea Ponor din Județul Alba.

Paraclisul Parohiei Passau-Vilshofen este amenajat într-o clădire din incinta abației benedictine Schweklberg din Vilshofen.

Recent, comunitatea ortodoxă a achiziționat un teren și a obținut autorizațiile necesare pentru a începe construcția unei biserici.

Parohia a fost înființată în 2017 și deservește peste 200 de familii din mai multe orașe din zona Passau.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente