Mitropolitul Clujului a premiat doi campioni mondiali

Mitropolitul Andrei a premiat duminică, în Catedrala din Cluj-Napoca, doi elevi clujeni medaliaţi cu bronz şi aur la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat la New York, SUA.

Marius Adrian Boier a obţinut locul I la categoria „Microsoft Word 2016”, iar  Adrian Muntean s-a clasat pe locul III la secţiunea „PowerPoint 2016”, informează Radio Renaşterea.

Tinerii au primit din partea ierarhului premii în bani – 1000 lei pentru locul I, respectiv 500 lei pentru locul III, diplome de apreciere şi un exemplar din Sfânta Scriptură.

Campionii sunt elevi la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”din Cluj-Napoca.

La finala mondială a competiţiei Microsoft din data de 31 iulie 2019 au participat 155 de tineri, din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări.

Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din Bucureşti.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competiţie globală organizată de Certiport, Inc. şi susţinută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competenţele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel şi PowerPoint ale elevilor şi studenţilor din întreaga lume.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente