Mitropolitul Clujului a participat la sesiunea plenară a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg

Mitropolitul Andrei al Clujului a participat sâmbătă la sesiunea plenară a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg, Austria.

Evenimentul ajuns la a 13-a ediţie s-a desfăşurat în Universitatea din Salzburg cu participarea a numeroşi invitaţi.

Ierarhul român este membru activ al Academiei, încă din anul 2007, în cadrul secţiunii „Religiile lumii”.

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Cujului, Eugen Adrian Truță, a declarat pentru Radio Renaşterea că evenimentul a început de vineri cu o recepţie festivă, iar şedinţa propriu zisă a avut loc sâmbătă.

„După alocuțiunea prof. dr. Felix Unger, președintele Academiei, a avut loc primirea noilor membri ai societății. Prelegerea centrală a ediției, Etica, regina tuturor științelor, a fost susținută de prof. Christiane Woopen. Părintele Mitropolit Andrei, alături de alți înalti clerici, a fost nominalizat membru de onoare al ședinței”, a mai spus Eugen Adrian Truță.

Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte din Salzburg a fost fondată în 1990 de profesorul cardiolog, prof. dr. Felix Unger, de Arhiepiscopul Vienei, cardinalul Franz König, și de filosoful cu implicaţii în ştiinţele politice, Nikolaus Lobkowicz.

Academia numără în jur de 1500 de personalităţi ale vieţii universitare, acoperind şapte secţiuni: Ştiinţe umaniste, Medicină, Artă, Ştiinţe naturale, Ştiinţe sociale, economice şi juridice, Știinţele tehnice şi ale dezvoltării, precum şi Religiile lumii. Dintre membrii academiei, 30 sunt deţinători ai Premiului Nobel.

Foto credit: Arhiva Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente