Mitropolitul Clujului a oficiat rânduiala spălării picioarelor din Joia Mare

În Sfânta și Marea Joi din Săptămâna Patimilor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie unită cu Vecernia în Catedrala din Cluj-Napoca.

În cadrul slujbei săvârșite în data de 13 aprilie 2017, Mitropolitul Clujului a săvârșit pentru al treilea an consecutiv ritualul spălării picioarelor, rememorând momentul spălării picioarelor Apostolilor de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, la Cina cea de Taină, notează site-ul Radio Renașterea.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația duhovnicească a evenimentelor ce au avut loc în Sfânta și Marea zi de Joi, accentuând importanța Liturghiei și a Sfintei Euharistii.

În Joia Mare, Mântuitorul Iisus Hristos face patru lucruri mântuitoare: spală picioarele ucenicilor, instituie Sfânta Euharistie, în Ghetsimani se roagă pentru noi și pentru lumea întreagă și tot în Ghetsimani Mântuitorul este prins și dus de la Caiafa, la Pilat și apoi pe drumul Crucii, a spus părintele mitropolit.

***

Rânduiala spălării picioarelor a fost săvârșită astăzi și la Mănăstirea clujeană Adormirea Maicii Domnului de la Nicula.

Comentarii Facebook


Știri recente