Mitropolitul celor două Americi îndeamnă românii din diaspora să voteze la referendum

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a anunțat într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei că îi îndeamnă pe toți românii de pe teritoriul american, dar și din celelalte părți ale lumii, să voteze la referendumul din 6-7 octombrie 2018.

Ierarhul a subliniat că familia „este cea mai veche şi mai sfântă instituţie pe care o cunoaşte omenirea”, având fundament în Cartea Facerii.

Mitropolitul Nicolae a precizat că de la început „bărbatul şi femeia au fost creaţi spre comuniune de viaţă şi dragoste”, iar „copilul este rodul dragostei dintre bărbat şi femeie şi numai această dragoste aduce viaţa”.

Mesajul integral:


Preacucernici Părinți,

Iubiți frați și surori întru Domnul,

Vă adresez acest îndemn părintesc să participați la Referendumul organizat în 6-7 octombrie 2018 pentru modificarea Articolului 48 din Constituția României. Vă amintesc că am discutat acest subiect anul trecut cu prilejul Adunărilor de Protopopiat ale Arhiepiscopiei noastre din Statele Unite ale Americii.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României este următoarea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educaţia și instruirea copiilor.” Se înlocuiește astfel formularea echivocă ”între soți” cu precizarea ”între un bărbat și o femeie”.

Familia este cea mai veche şi mai sfântă instituţie pe care o cunoaşte omenirea. În Cartea Facerii descoperim modul personal al zidirii omului: ”a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l supuneţi” (Facere 1, 26-28).

Se precizează şi se întăreşte prin repetare că „a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; a făcut bărbat şi femeie”. Dintru început bărbatul şi femeia au fost creaţi spre comuniune de viaţă şi dragoste. Împlinirea creaţiei bărbatului şi a femeii a fost binecuvântarea de a creşte şi a se înmulţi. Copilul este rodul dragostei dintre bărbat şi femeie şi numai această dragoste aduce viaţa.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României respectă familia așa cum a creat-o Dumnezeu și oferă șansa apărării viitorului copiilor și familiilor noastre.

În acest sens, un număr de 14 state din Europa au adoptat reglementări constituționale prin care căsătoria este în mod explicit recunoscută ca uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. România se poate alătura, prin votul cetățenilor ei, acestor state pentru a apăra valorile creștine ale Europei și rânduiala creației dumnezeiești.

Cetățenii români din America (credincioși ai parohiilor noastre, alți români creștini, toți românii cărora le pasă de țara în care s-au născut) trebuie să contribuie la apărarea viitorului României prin votul DA la referendum.

Vă îndemn așadar pe toți, preoți și credincioși, să participați la referendumul organizat în Consulatele României și alte centre de votare, să explicați importanța acestui vot fraților români pe care îi întâlniți și să îi îndemnați și pe ei să voteze DA.

Îl rugăm pe Domnul să ne binecuvinteze și să ne întărească pe toți în această dorință de a ne apăra viitorul pe pământ și mântuirea în ceruri!

† Mitropolit Nicolae
al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente