Mitropolitul Basarabiei mulțumește pentru ajutorul trimis de România – îl considerăm a fi înfăptuire a Nădejdii

Joi a ajuns la Chișinău convoiul de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare trimise de Guvernul României în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19.

Mitropolitul Petru al Basarabiei a fost prezent la primirea ajutoarelor. El a discutat cu Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, și cu ES Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova și le-a mulțumit călduros pentru grija pe care o poartă România față de cetățenii Republicii Moldova.

Părintele Mitropolit Petru a spus că „acest dar necondiționat și dezinteresat, venit din partea României, reprezintă pentru noi, basarabenii, un sprijin întru susținerea vieții și sănătății trupești dar și a celei sufletești, întrucât îl considerăm a fi înfăptuire a Nădejdii – virtute creștinească de căpătâi, regăsită în iubirea frățească de care dați dovadă”.

Unul dintre camioanele cu ajutoare sosite la Chișinău. ©Mitropolia Basarabiei

Mitropolia Basarabiei s-a implicat semnificativ în lupta cu noul coronavirus, în primul rând prin rugăciune, dar și în mod concret prin ierarhi, prin Misiunea Socială „Diaconia” și prin campaniile filantropice ale parohiilor. Au fost oferite donații spitalelor, au fost organizate campanii de colectare și distribuție de alimente pentru persoanele vârstnice și a celor fără posibilități.


Ajutorul României pentru Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip  FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Echipamentele de protecție și produsele sanitare au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente