Mitropolitul Bartolomeu evocat la Suceava

Aula Universității sucevene „Ștefan cel Mare” a găzduit vinerea aceasta Simpozionul „Valori naționale cuprinse în creația mitropolitului Bartolomeu Anania”.

Întrunirea omagiază personalitatea ierarhului și cărturarului clujean la împlinirea a trei ani de la trecerea acestuia la Domnul. Alături de invitați s-a aflat și Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen.

Simpozionul a fost organizat de Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare și Fundația clujeană „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, Asociația „Miseno” și Fundația Social-Culturală „Victoria”.

Corul Seminarului Teologic din Suceava și un grup folk al Liceului de Artă din oraș au susținut un moment artistic. Participanții au putut viziona, de asemenea, și un film documentar. În cadrul aceleiași manifestări a fost lansat și volumul „Misterele orientale și Creștinismul”.

Sâmbătă, participanții la simpozion vor merge la Mănăstirea Dragomirna unde se va oficia un parastas pentru fostul mitropolit Bartolomeu Anania.

Comentarii Facebook


Știri recente