Mitropolitul Bartolomeu, comemorat la Muzeul Arhiepiscopiei Clujului

Mitropolitul Bartolomeu va fi comemorat sâmbătă, 1 februarie 2014, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, la trei ani de la trecerea sa la cele veșnice. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va fi organizat un moment comemorativ în Muzeul de la subsolul Catedralei mitropolitane din centrul orașului Cluj-Napoca, potrivit Radio Renașterea.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov, seara dedicată Mitropolitului Bartolomeu va avea loc sâmbătă, 1 februarie, de la ora 17:00 și va cuprinde mai multe momente printre care o evocare a omului de cultură și a Ierarhului Bartolomeu Valeriu Anania, susținută de cunoscutul poet clujean și om de cultură Horea Bădescu, un apropiat al Mitropolitului Bartolomeu. În cadrul manifestării comemorative va avea loc și un moment de lectură publică din opera Mitropolitului, mai exact dintr-o piesă de teatru sau dintr-un volum de poezii, moment susținut de actorul clujean Petre Băcioiu. Seara dedicată Mitropolitului Bartolomeu se va încheia cu un duo recital de chitară și flaut în interpretarea a două absolvente ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Raluca Ilovan și Octavia Seretean. Intrarea la eveniment este liberă și se dorește a fi o seară de suflet pentru toți cei care l-au iubit și s-au hrănit din înțelepciunea și din cuvintele fostului ierarh clujean, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

Mitropolitul Bartolomeu a trecut la cele veșnice pe data de 31 ianuarie 2011, după ce a condus Eparhia Clujului timp de 18 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente