Mitropolitul Banatului va fi întronizat duminică

Duminica aceasta va fi o zi istorică pentru Banat! Credincioșii din partea de vest a țării își vor primi noul mitropolit.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan va fi întronizat Mitropolit al Banatului în Catedrala ”Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, informează TRINITAS TV.

Noul arhipăstor va fi instalat de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel. Fost episcop al Covasnei și Harghitei vreme de 20 de ani, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a mărturisit într-un interviu acordat televiziunii Patriarhiei Române că această ridicare în treapta ierarhiei bisericești este de fapt o nouă slujire, o nouă Cruce de urmat.

„Ştiu că acum se pare la prima vedere că aş fi fost avansat, promovat, înălţat în rang cum se spune în o anumită terminologie ecleziastică. Nu am fost avansat, ci pentru că ştiu că şi acolo locul este tot al Crucii. Banatul este un loc al Crucii şi acolo trebuie dusă o cruce. Deci, eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi lăsa crucea munţilor şi voi lua crucea Banatului. Nimeni nu poate să se mântuiască fără să poarte o cruce, crucea aceea pe care a purtat-o Hristos numai că Hristos şi-a dus Crucea până la piroane noi poate, Dumnezeu ştie dacă în viaţa aceasta ni se va cere şi nouă să acceptăm piroane în palmele noastre”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan a fost ales mitropolit al Banatului de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 16 decembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente