Mitropolitul Banatului sprijină satele afectate de calamități din zona Făgetului

În după-amiaza zilei de miercuri, 17 august, în zona Făgetului din Arhiepiscopia Timișoarei, s-a produs o furtună, cu aspect de tornadă, care a distrus parțial acoperișul mai multor case din localitățile: Traian Vuia, Susani, Răchita, Cliciova și Jupani, informează mitropolia-banatului.ro. Odată cu casele oamenilor s-au constatat și stricăciuni produse la acoperișul bisericilor din parohiile respective, însă cea mai grav afectată este biserica din Jupani, unde a fost dărâmată turla lăcașului de cult.

În urma intervenției ISU Banat, cât și a Mitropoliei Banatului, situația în acest moment este stabilă. S-au acordat ajutoare oamenilor pentru procurarea urgentă a materialelor necesare pentru reparația locuințelor acestora. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan împreună cu autoritățile locale și județene, caută soluții cât mai rapide, pentru ca cei afectați de furtună să poată locui, în siguranță, în casele lor.

Mitropolitul Banatului a făcut apel către toți preoții din eparhie să ia măsuri, ca toate bisericile și casele parohiale să fie asigurate în vederea protejării acestora de calamități.

Comentarii Facebook


Știri recente