Mitropolitul Banatului s-a rugat pentru cei afectaţi de tragediile de la Bucureşti şi Paris

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent duminica aceasta, 15 noiembrie 2015, în mijlocul credincioșilor de la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de soborul slujitorilor sfântului locaș, în prezența unui număr mare de timișoreni. În cadrul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a înălțat rugăciuni pentru alinarea durerilor și însănătoșirea grabnică a victimelor de la București și Paris, precum și rugăciuni pentru cei care au pierit în evenimentele tragice din aceste zile, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

La momentul cuvenit din slujbă, pr. Dumitru Vana a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind însemnătatea Anului omagial al Misiunii parohiei și mănăstirii azi și a Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii.

La final, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură referitor la învățăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală de la Luca (cap. 10, 25-37) care ne prezintă Pilda samarineanului milostiv. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a vorbit despre actualitatea acestei pilde pentru societatea zilelor noastre, când iubirea dintre semeni se răcește din cauza indiferenței și a nepăsării oamenilor.

Comentarii Facebook


Știri recente