Mitropolitul Banatului în mijlocul credincioşilor Parohiei Săcălaz, jud. Timiș

În Duminica a IV-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent la Parohia Săcălaz, din Protopopiatul Timișoara I, unde a participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul mixt al Parohiei Săcălaz, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele soldate în urma evenimentelor petrecute, zilele trecute, în partea de Est și de Vest a Europei. Totodată, ierarhul a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru înmulțirea dragostei și pentru dezrădăcinarea urii dintre oameni.

În continuare, Chiriarhul Banatului, împreună cu preoții slujitori, a săvârșit slujba de sfințire a Crucilor ce vor fi puse pe turlele noii biserici a parohiei, aflată în construcție. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să se închine Crucilor nou-sfințite, întrucât, după ce vor fi puse pe turlele bisericii, numai razele soarelui și păsările cerului le mai ating.

După slujba de sfințire, în acordul imnurilor religioase și în prezența autorităților locale, a ctitorilor, a consiliului parohial și a credincioșilor, a fost pusă Crucea pe turla principală a bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente