Mitropolitul Banatului a transmis binecuvântări la Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Timiș

Mitropolitul Banatului a participat marți la consfătuirea profesorilor de Religie din județul Timiș, eveniment organizat online care a reunit 150 de cadre didactice. El i-a binecuvântat pe profesori și le-a transmis elevilor și părinților toată dragostea și rugăciunea sa pentru a trece cu bine de perioada de pandemie.

Printre subiectele de pe ordinea de zi s-au numărat: dezvoltarea parteneriatelor în colaborare cu Biserica din comunitate, prezentarea activităților metodico-științifice și a platformelor de comunicare pentru profesori și de predare-învățare pentru elevi.

Profesorii de Religie din județ au prezentat exemple de bună practică pentru predarea online, rezultatele formărilor, oferte de formare și modul de reorganizare a cercurilor pedagogice.

Părintele Nichifor Tănase, consilier pentru învățământ la Arhiepiscopia Timișoarei, a subliniat importanța dezvoltării parteneriatelor educaționale și a derulării concursului catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” în cadrul Anului omagial 2021.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan este interesat în mod deosebit de calitatea orei de Religie și dorește intensificarea colaborării între școală și Biserică. În acest scop, a inițiat un dialog între Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității de Vest Timișoara și profesorii de Religie din eparhie.

Acesta s-a concretizat într-un atelier intitulat „Inteligența credinței și vocația autentică a creștinului”, adresat profesorilor de Religie din licee și prezentat la consfătuire de Părintele Consilier Nichifor Tănase.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente