Mitropolitul Banatului a primit vizita noului consul al Germaniei la Timișoara

Noul consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelența Sa Regina Lochner, s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Ioan al Banatului la reședința mitropolitană din Timișoara.

Doamna consul a menționat că dorește să cunoască instituțiile importante ale orașului, dar și bisericile, cultele și confesiunile creștine și să stabilească relații de bună colaborare cu acestea.

Părintele Mitropolit a subliniat rolul deosebit al comunității germane în viața bisericească, economică și culturală a Banatului, precum și deschiderea Diecezei Romano-Catolice din Timișoara față de comunitățile ortodoxe române, cărora le-au pus la dispoziție, pentru slujire, propriile lăcașuri de cult, în parohiile fără biserici sau cu bisericile aflate în construcție.

În cadrul discuției a fost abordată și problema acută a migranților, mai ales din Afganistan, care își fac simțită prezența la Timișoara, în încercarea de a ajunge în vestul Europei.

Înaltpreasfințitul Părintele Ioan a spus că Centrul Eparhial a oferit în repetate rânduri ajutoare substanțiale așezămintelor pentru migranți: alimente și obiecte de strictă necesitate.

Acțiuni similare sunt derulate și de asociațiile, fundațiile și organizațiile bisericești și laice din regiune.

Consulul Regina Lochner a subliniat că situația migranților trebuie să ne preocupe și că sunt necesare soluții rapide și eficiente pentru rezolvarea acestei probleme, la care să contribuie forurile europene în cooperare cu cele locale.

În finalul întrevederii, ambii interlocutori au exprimat nădejdea că Bunul Dumnezeu va purta grijă de poporul Său și pacea se va reveni, din nou, în țările afectate de conflicte armate.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente