Mitropolitul Banatului a primit titlul de „Cetățean de onoare al Județului Timiș”

Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit marţi, 31 mai 2016, titlul de ,,Cetățean de onoare al Județului Timiș”. Distincţia i-a fost acordată pentru contribuția deosebită în promovarea intereselor și imaginii Județului Timiș, a regiunii istorice Banat, pentru aportul adus dezvoltării spiritualității românești, cât și pentru întreaga sa activitate științifică, culturală și socială, informează  Fibișan Răzvan de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei. Evenimentul a avut loc la Consiliul Județean Timiș.

DSC_8536Ca urmare a votului în plen, consilierii județeni au hotărât, în unanimitate, conferirea titlului și înmânarea diplomei, a plachetei și a colanului. În cadrul ceremoniei, Președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a prezentat expunerea de motive privind conferirea acestui titlu, mai ales cele referitoare la slujirea cu cinste, evlavie și dragoste din momentul întronizării Înaltpreasfinției Sale ca Mitropolit al Banatului.

La finalul ceremoniei, Părintele Mitropolit Ioan a adresat consilierilor județeni un cuvânt de mulțumire pentru distincția acordată, încurajându-i, totodată, în activitatea pe care o desfășoară în slujba bănățenilor.

„În primul rând, faptul că s-a acordat titlul de „Cetățean de onoare al Județului Timiș” și Înaltpreasfințitului Nicolae Corneanu este un semn că timișenii nu au uitat ce a făcut în activitatea sa misionar-pastorală aici, în părțile Banatului. În al doilea rând, celelalte două titluri înseamnă rodul colaborării dintre Biserică și autoritățile județene și locale. Acest titlu, pe de-o parte, arată faptul că Biserica se bucură de încredere în acest județ, iar pe de altă parte, arată că Consiliul Județean a recunoscut activitatea Bisericii atât în plan religios, cât și în plan socio-economic din această parte de țară, mai ales că Biserica s-a implicat în mai multe proiecte, cum ar fi: realizarea marelui Institut de Oncologie, a construirii unei maternități și a unui spital de recuperare”, a menționat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

În cadrul aceleiași ședințe, au mai fost conferite titlul de „Cetățean de onoare al Județului Timiș” -post mortem – Înaltpreasfințitului dr. Nicolae Corneanu, titlu ce va fi păstrat în Muzeul Catedralei mitropolitane și titlul de „Cetățean de onoare al Județului Timiș” – Preasfințitului Părinte Alexandru Mesian al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

 

Comentarii Facebook


Știri recente