Mitropolitul Banatului a participat la un vernisaj de icoane al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara

IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a participat duminică la vernisarea unei expoziţii de icoane pe lemn în Sala de festivități a Vicariatului Ortodox Sârb din Timișoara. Ierarhul a adus o icoană a Maicii Domnului din sec. XVIII, de la muzeul Catedralei Mitropolitane.

Înaltpreasfinția Sa, însoțit de un grup de măicuțe de la Centrul eparhial, a fost primit de PS Lukian, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Sârbe din Timișoara.

La eveniment a participat consulul general al Serbiei dl. Vladan Tadici, deputatul Uniunii sârbe din România, dl. Slavoliub Adnagi și președintele Asociației de prietenie sârbo-română, „Riznița” din Lujnice – Serbia, dl. Sveta Magiarevici, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

De asemenea, au fost prezenți clerici, monahi și monahii de la bisericile și mănăstirile sârbești și românești, numeroși credincioși români și sârbi care trăiesc în Banat.

Moderatorul întâlnirii a fost preotul Sasa Iasin, consilier cultural al Episcopiei Sârbe de Timișoara. Pe parcursul vernisajului corul catedralei sârbe condus de prof. Ioța Bugarski a oferit momente muzicale religioase adecvate perioadei Postului Paștilor.

IPS Ioan a adresat participanților la vernisaj un cuvânt de folos, în care a evidențiat rolul icoanei ca element de unitate spirituală între credincioșii ortodocși români și sârbi.

Evenimentul a fost dedicat Duminicii Ortodoxiei şi a evidențiat icoane și portrete sculptate ale artistului Milovan Bekonia din Kragujevac-Serbia.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente