Mitropolitul Banatului a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”din localitatea Gladna Română, Protopopiatul Făget

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a oficiat duminică, 6 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Nașterea Maicii Domnului din localitatea Gladna Română, Protopopiatul Făget, notează site-ul oficial la Mitropoliei Banatului.

Din sobor au făcut parte: părintele Dacian David, parohul bisericii, părintele Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, precum și preoți din parohiile învecinate. De asemenea, la Sfânta Liturghie au fost prezenți reprezentanți ai oficialităților locale și județene, dar și un număr mare de credincioși atât din Parohia Gladna Română, cât și din parohiile: Fârdea, Zolt, Gladna Montană, Mâtnic și Coșava.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan l-a hirotonit preot pe diaconul Valentin Paulescu, pentru Parohia Gladna Română. Tot în cadrul slujbei, Mitropolitul Banatului a înălțat rugăciuni pentru toți eroii din acele părți, care și-au dat viața pentru apărarea, întregirea și libertatea poporului român.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat credincioșilor pericopa evanghelică de la Luca 8, 41-56, în care se vorbește despre minunea învierii fiicei lui Iair de către Mântuitorul Iisus Hristos, minune ce evidențiază lucrarea taumaturgică și restauratoare a Dumnezeului Înomenit.

Biserica Parohiei Gladna Română din zona Făgetului cu hramul Nașterea Maicii Domnului  datează din anul 1896. În prezent, comunitatea numără 91 familii de credincioși. De asemenea, parohia are ca filie Gladna Montană, iar biserica poartă hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente