Mitropolitul Augustin al Germaniei a vizitat şantierul aşezământului bisericesc din München

Înaltpreasfinţitul Părinte Augustin, Mitropolitul Germaniei și Exarhul Europei Centrale (Patriarhia Ecumenică), a vizitat miercuri, 4 iulie 2018, şantierul așezământului bisericesc Înălțarea Sfintei Cruci din orașul München.

Mitropolitul Augustin a fost însoţit de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Episcopul Sofian a evidenţiat că oaspetele din cadrul Patriarhiei Ecumenice a avut „cuvinte de maximă apreciere pentru proiect, pentru modul de lucru şi pentru rapiditatea cu care se derulează lucrările”.

A insistat de asemenea pe importanţa construirii de bisericii atât pentru copiii ortodocşi care se nasc şi cresc aici, cât şi pentru întreg spaţiul german şi occidental în care, pe fondul rarefierii creştinismului, oamenii se orientează tot mai mult spre alte religii, a scris Preasfinţia Sa pe Facebook.


Arhiepiscopia Germaniei a început o campanie pentru construirea așezământului de la München


Totodată, Înaltpreasfinţitul Părinte Augustin a făcut referire la datoria pe care o au ortodocşii din Germania.

Noi, cei aproximativ 2,5 milioane de creştini ortodocşi din Germania suntem chemaţi să dăm un avânt nou trăirii creştine din aceste locuri, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Mitropolitul Augustin este preşedintele Adunării Episcopilor Ortodocşi din Germania (OBKD) încă de la înfiinţarea acesteia din 2010.

Lucrările la Aşezământul Bisericesc din München înaintează, urmând ca la finele acestui an toate cele trei clădiri să fie finalizate.

Pentru mai multe detalii accesați pagina site-ului Centrului Bisericesc München.

Foto credit: Episcopul Sofian Braşoveanul/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente