Mitropolitul Ardealului: La fiecare Liturghie aducem mărturisirea Învierii făcută de Sfântul Apostol Toma

În Duminica Tomii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în Parohia Armeni din județul Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înainte de Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultimii ani la biserica parohială și a noii catapetesme a edificiului.

La slujbele din 23 aprilie 2017 au participat numeroși credincioși între care și oficialități locale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Anastasios din Târgu Mureș, condus de dirijorul Iustinian Ioachim Simion.

Cei prezenți au avut posibilitatea să cinstească moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel și capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse în Parohie.

În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a precizat că mărturia Sfântului Apostol Toma «Domnul meu și Dumnezeu» o aducem și noi la fiecare Sfântă Liturghie.

Mântuitorul a întărit această mărturie a Sfântului Apostol Toma, dar l-a smerit, a continuat Înaltpreasfinția Sa. Pe Toma l-a numit fericit pentru că L-a văzut înviat, dar despre ceilalți care n-au văzut și au crezut, Mântuitorul a spus că sunt mai fericiți.

La finalul slujbei, Pr. Cosmin Nicolae Drugan, parohul comunității, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, i-a oferit Părintelui Mitropolit titlul de cetățean de onoare al comunei sibiene.

În aceeași zi, au fost lansate o Monografie – album a Parohiei Armeni și lucrarea etnografului Valeriu Deleanu: Armeni. descoperirea satului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…