Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe credincioşii sibieni să aibă credință asemenea orbului vindecat de Hristos

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 6-a după Paști (05 iunie 2016) la Catedrala mitropolitană din Sibiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din slujitorii locașului de cult și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de pr. conf. univ. dr. Daniel Buda de la facultatea amintită. Părintele profesor a explicat pericopa Evanghelică citită la Sfânta Liturghie, în care se relatează minunea vindecării orbului din naștere.

Evanghelistul Ioan relatează cu atâta detaliu vindecarea orbului din naștere pentru că o astfel de vindecare putea să fie săvârșită numai de Fiul lui Dumnezeu. Unii s-au întrebat cine poate să vindece un orb din naștere. Acesta nu poate fi un simplu om, nu poate fi doar profet, ci Acesta este Fiul lui Dumnezeu. Aceasta vrea să sublinieze în primul rând evanghelistul Ioan prin relatarea acestei minuni, a subliniat părintele Buda.

La final, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să aibă credință în Dumnezeu asemenea orbului vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos, pentru ca lumina dumnezeiască să pătrundă în sufletele tuturor. Părintele Mitropolit a amintit credicioșilor că prima duminică după 1 iunie este numită de Biserica Ortodoxă Română și Duminica părinților și copiilor. Ierarhul a subliniat importanța educației religioase în familie pentru viitorul neamului și al Bisericii străbune.

Grija și responsabilitatea pe care le avem față de copii, față de urmașii noștri sunt imense. De aceea, Biserica nu rămâne în așteptare pentru a apăra drepturile copiilor noștri. Este o responsabilitate pe care o au mama și tata. Mama întâi de toate, pentru că ființa umană este mai apropiată de mama care urmărește copilul până când prinde aripi, dar și tatăl are această responsabilitate de a sădi Lumina lui Hristos în sufletele curate ale copiilor, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

04

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente