Mitropolitul Ardealului despre uscarea smochinului: Este o atenționare pentru fiecare dintre noi

În mesajul video din prima zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înltpreasfințitul Părinte Laurențiu a vorbit despre blestemul Domnului asupra smochinului neroditor și a precizat că trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi.

„Este o atenționare pentru fiecare dintre noi care urmăm drumul acesta împreună cu Hristos că dacă nu vom aduce roade, pomul se va usca, viața noastră va fi sărăcită și ne-am pierdut mântuirea”, a semnalat Mitropolitul.


Mesaj integral:

În toate zilele pătimirilor Mântuitorului Iisus Hristos se oficiază slujbe de seară numite Denii, adică Utrenia de dimineața făcută seara.

Fiecare Evanghelie ne prezintă un eveniment pregătitor pentru pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos sau multele pericope din cele patru Evanghelii privind pătimirile sale, moartea și apoi învierea Sa

Luni, Mântuitorul, mergând împreună cu ucenicii Săi, vede un smochin neroditor, și pentru ca să-i pregătească pe ei, să înțeleagă jertfa mântuitoare pe care o va săvârși, văzând că acest smochin nu are roade, deși era vremea roadelor, rostește un singur cuvânt: De acum să nu mai fie rod în tine. Și îndată smochinul s-a uscat.

Mântuitorul îi pregătește pe ucenici ca să înțeleagă că el este Dumnezeu adevărat. Au văzut multe minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, potolind furtuna, poruncind vântului să se oprească, poruncind demonilor să părăsească trupurile în care intraseră în demonizați, ba chiar să readucă sufletul în trupul celor care erau plecați în lumea veșniciei.

De aceea, ultima pregătire o face cu această mărturie în fața tuturor. A poruncit ca acest pom neroditor să se usuce. Este o atenționare pentru fiecare dintre noi care urmăm drumul acesta împreună cu Hristos că dacă nu vom aduce roade, pomul se va usca, viața noastră va fi sărăcită și ne-am pierdut mântuirea.

Sursă foto: Mesagerul de Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente