Mitropolitul Ardealului a slujit într-unul dintre cele mai frumoase sate din România

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a sfinţit sâmbătă, 4 mai 2019, noua catapeteasmă şi icoanele pictate pe zidul exterior al locașului de cult din Viscri, informează Mitropolia Ardealului.

Satul transilvănean este una dintre cele mai frumoase aşezări rurale din România, intrat în atenţia presei naţionale şi internaţionale mai ales după ce Prinţul Charles, Moştenitorul Coroanei Britanice, a devenit o prezenţă obişnuită în Viscri.

Sfințirea noilor podoabe ale bisericii din Viscri a avut loc la împlinire a 100 de ani de la ridicarea lăcaşului de cult din satul brașovean amenajat într-o fostă școală confesională în anul 1919 de comunitata românească de atunci.

Chemarea la comuniune

În omilia din cadrul liturghiei, ierarhul a vorbit despre Săptămâna Luminată, perioadă în care textele evanghelice citite în cadrul slujbelor religioase ni-L descoperă pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu venit pe pământ să mântuiască lumea.

„Cea mai aleasă descoperire a Mântuitorului Iisus Hristos și apropierea cea mai mare pe care o avem față de Fiul lui Dumnezeu se realizează prin Sfânta Împărtășanie”.

„Noi nu am pus mâinile pe rănile Mântuitorului Iisus Hristos Cel Înviat, așa cum a făcut-o Sfântul Apostol Toma. El a făcut-o tocmai pentru noi, dar noi avem posibilitatea nu doar să-L vedem pe Hristos, ci să-L luăm cu noi, să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Lui”, a spus ierarhul.

Comunitatea de la Viscri a fost felicitată de Mitropolit Laurențiu pentru dragostea lor față de biserica din sat, pe care au înfrumusețat-o în ultima vreme.

Eforturile depuse de părintele paroh Gheorghe Rășoiu, în cei zece ani de pastorație la Viscri, pentru ca viața duhovnicească și administrativă a parohiei să fie la înălțimea renumelui de care se bucură localitatea brașoveană, au fost răsplătite prin hirotesirea sa ca iconom stavrofor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a oferit mai apoi distincții autorităților și familiilor de credincioși care au sprijinit lucrările de la biserica din Viscri.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente