Mitropolitul Ardealului a participat la aniversarea de la Centrul de instruire militară “Ioan Vodă” din Sibiu

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. a participat joi, 7 aprilie 2016, la manifestările dedicate împlinirii a 135 de ani de la înfiinţarea vechii Şcoli Speciale de Artilerie şi Geniu, a cărei activitate este continuată astăzi de Centrul de instruire pentru artilerie terestră şi artilerie antiaeriană “Ioan Vodă” din Sibiu, informează site-ul oficial al eparhiei.

Ierarhul şi soborul slujitor au oficiat o slujbă de binecuvântare a militarilor, iar la final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toţi cei ce ostenesc în acest important centru de instruire militară: „Am venit să-i preţuim pe toţi cei preţuiţi de cetăţenii ţării noastre, aducându-vă mărturia aceasta că cei ce stau în linişte astăzi şi nădăjduiesc la vremuri bune şi paşnice, vă pomenesc mereu în rugăciune. Din rugăciunile Bisericii nu lipseşte niciodată oastea ţării. Preţuirea pe care o avem se manifestă în colaborarea constantă şi rodnică dintre noi. Faptul că un preot de-al nostru stă alături de activitatea educativă şi instructivă pe care o împliniţi aici, este un lucru important. El ne reprezintă pe noi pe toţi, ierarhi, preoţi şi dreptmăritori creştini ai Bisericii noastre”.

La manifestări au participat alături de comandanţii, ofiţerii, cadrele didactice şi militarii centrului, numeroşi oaspeţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, între care generalul de brigadă Dorin Ioniţă, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al Şefului Statului Major al Armatei Române, subprefectul Anca Şandru şi primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Cu ocazia acestei aniversări, la centrul de instrucţie militară a fost dezvelită şi sfinţită o placă de comemorare. Oaspeţii au transmis mesaje de felicitare pentru comandanţii şcolilor militare din cadrul acestui centru şi pentru toţi ostaşii care se pregătesc în acest moment aici. Sărbătoarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi cu un moment artistic oferit de fanfara militară a Garnizoanei Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente