Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările de renovare efectuate la Biserica Sfântul Dumitru din Racoș

Mitropolitul Ardealului a oficiat în data de 8 septembrie 2017 slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare efectuate la Biserica Sfântul Dumitru din localitatea Racoș, județul Brașov.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși. Aceștia au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Din sobor au făcut parte: Alexandru Petrica, Protopopul de Rupea, Marius Cătălin Bucur, parohul lăcașului de cult, și Constantin Cristi Măntărău, fostul paroh de la Racoș, – sub coordonarea căruia au fost făcute din 2010 și până recent lucrările de restaurare a picturii.

După slujba de resfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul vocal Rapsodia din Brașov, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre praznicul Nașterii Maicii Domnului și despre cinstirea Sfintei Fecioare în Biserica Ortodoxă.

La final, fostul paroh de la Racoș a fost hirotesit iconom stavrofor, iar actualul paroh sachelar. De asemenea, ierarhul a oferit membrilor Consiliul și Adunării parohiale, reprezentanților Primăriei Racoș, dar și binefăcătorilor lăcașului de cult, acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente