Mitropolitul Antonie Plămădeală a fost pomenit la ctitoria sa din Sibiu

Singura biserică din Sibiu închinată Sfântului Cuvios Antonie cel Mare și-a sărbătorit vineri hramul. În cadrul Sfintei Liturghii a fost pomenit Mitropolitul Antonie Plămădeală, ctitorul lăcașului de cult.

Ctitorită de Mitropolitul Antonie Plămădeală în vremuri de prigoană comunistă,  Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu a devenit un simbol al rezistenței celor care Îl cinstesc pe Dumnezeu și care au trecut prin decenii de stăpânire ale sistemului comunist.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, informează site-ul eparhial.

La finalul slujbei, Mitropolitul Ardealului a evidențiat virtuțile Sfântului Antonie cel Mare, un model duhovnicesc pentru orice credincios.

„Sfântul Antonie este unul dintre marii sfinți ai Bisericii, de a aceea a primit și acest nume de «cel Mare». A fost mare prin ceea ce a împlinit el duhovnicește. I-a dat Dumnezeu să ajungă și la o vârstă patriarhală, deplină, pentru că a depășit 100 de ani. A lăsat prin nevoințele sale ceva care stă la baza unei instituții care astăzi este temelia Bisericii noastre, și anume monahismul”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a cinsti racla în care se păstrează Capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…