Mitropolitul Andrei sprijină performanţa: Câştigătorul olimpiadei Certamen Horatianum a fost premiat

La finalul Sfintei Liturghii din prima zi de Paşte, oficiată în Catedrala din Cluj Napoca, Mitropolitul Andrei l-a premiat și felicitat pe elevul Victor Șera, olimpic internațional.

Premiul a constat în bani, precum și o diplomă de apreciere.

De asemenea, i-a acordat o diplomă și profesorului care l-a coordonat, domnul prof. dr. Alexandru Cristian Dudău, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” din Cluj.

Elev în clasa a XII-a, la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, Victor Șera a obţinut premiul I în clasamentul internațional la olimpiada de limbă şi literatură latină „Certamen Horatianum”.

Comisia de evaluare a prezentat o apreciere deosebită a calităţii lucrării elevului clujean, se precizeză pe site-ul Ministerului Educaţiei: „Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv”.

Olimpiada Certamen Horatianum s-a desfășurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia) și este considerată una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educație și a patrimoniului cultural universal.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente