Mitropolitul Andrei: Referendumul este legat de mărturisirea credinței

Mitropolitul Andrei al Clujului a afirmat în predica sa de duminică faptul că „referendumul din octombrie nu trebuie să-l legăm de politic, ci să-l legăm de mărturisirea credinței”.

„Referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție, ca uniune dintre un bărbat și o femeie, este pentru viitorul nostru creștinesc”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, ierarhul a precizat că acest referendum nu reprezintă „nicio răutate împotriva nimănui”:

Nu avem nimic cu nimeni, fiecare să trăiască așa cum îi dictează conștiința, dar cel ce are o conștiință mărturisitoare trebuie să meargă și să zică da pentru familia naturală.

În omilia sa de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfinția Sa a oferit trei exemple ale unor sfinți, demne de urmat de creștinii din ziua de astăzi.

Primele două exemple au făcut referire la martiriul fraților Macabei din Vechiul Testament și al Sfinților Martiri Brâncoveni, subliniind faptul că toți „și-au sfârșit viața mărturisindu-și credința”.

Ultimul exemplu de mărturisire prezentat de ierarh a fost legat de Sfântul Evghenie care a fost decapitat în anul 1996 pentru că nu a vrut să își dea jos crucea pe care o purta la gât.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că „trebuie să avem o credință mărturisitoare, să nu ne fie rușine de Domnul Hristos și de faptul că suntem creștini”.

„La noi nu se întâmplă atrocități” de genul atacurilor anticreștine din Siria, a spus ierarhul, „dar uneori parcă este o atitudine potrivnică credinței și de aceea, ascultându-L pe Domnul Hristos și prin atitudinea vieții noastre trebuie să avem o credință mărturisitoare”.

Mitropolitul Clujului a precizat că „multora le este rușine să își afirme în spațiul public apartenența la Biserica creștină”, dar „simplul fapt că porți o cruciuliță la gât este o mărturisire, e dovada unei credințe mărturisitoare”.

La finalul predicii, Mitropolitul Andrei a atras atenția credincioșilor că „o credință mărturisitoare ne-o arătăm prin faptele de zi cu zi, mici sau mari, și o arătăm afirmând limpede și deschis credința în Domnul nostru Iisus Hristos”.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente