Mitropolitul Andrei recomandă modelul Sf. Evanghelist Ioan: Să fim apostoli ai iubirii!

Mitropolitul Andrei recomandă modelul Sf. Evanghelist Ioan: Să fim apostoli ai iubirii!

,,Sfântul Ioan fiind Apostolul iubirii, ne poate influența și pe noi ca fiecare la rândul nostru, să fim un apostol al iubirii într-o lume în care este destul de multă ură”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei miercuri, 8 mai 2019, la hramul Mănăstirii Pădureni din județul Cluj.

După citirea textului evanghelic din cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit, a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia l-a evocat pe Sfântul Ioan Teologul.

În data de 8 mai este serbat Sf. Ioan Evanghelistul în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său din Efes.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a admirat curajul Sf. Ap. Ioan care l-a urmat tot timpul pe Domnul nostru Iisus Hristos:

„Dacă toți ucenicii au plecat de frică când Domnul a fost pironit pe Cruce, Sfântul Ioan a rămas cu femeile mironosițe lângă Crucea Domnului Hristos. Sfântul Ioan a avut grijă de Maica Domnului până când a fost luată la cer de Domnul Hristos”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a subliniat în cadrul omiliei rostite la Mănăstirea Pădureni că ,,creștinismul este iubire, este religia iubirii pentru că Domnul Hristos este iubirea întruchipată”, a mai spus Înaltpreasfințitul Andrei.


În finalul predicii sale, Mitropolitul Clujului a îndemnat ca și noi să devenim apostoli ai iubirii:

,,După modelul Sfântului Ioan, și noi să devenim apostoli ai iubirii într-o lume atât de plină de răutate. Pe măsură ce l-am luat de model pe apostolul Ioan, și noi ar trebui să fim plini de dragoste față de semenii noștri, pentru că această dragoste devine contaminantă și topește toate gheața de răutate din jurul nostru”.

Mănăstirea de maici „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” din satul clujean Pădureni, comuna Tritenii de Jos, a fost reînființată în 1 ianuarie 2014, pe vatra unei vechi mănăstiri ce funcționa în jurul anilor 1770.

Tot miercuri, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vizitat șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii, Cluj-Napoca, informează Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente