Mitropolitul Andrei la sfinţirea locuinţei parohiale din Răscruci: Casa este locul în care noi continuăm Liturghia

În biserică facem Sfânta Liturghie, oficiem Sfintele Taine, dar și în casa parohială sau în casele noastre ne rugăm lui Dumnezeu. Este o mică biserică”, a spus Mitropolitul Andrei al Clujului la binecuvântarea casei parohiale din Răscruci.

Locuinţa parohială clujeană a fost sfinţită marţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, după finalizarea lucrărilor de restaurare.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat la ora 18:00 de un sobor de preoți, împreună cu protopopul locului, preotul Dan Hognogi, apoi a oficiat slujba Agheasmei şi a binecuvântat imobilul.

După cuvântul mitropolitului care a apreciat efortul depus pentru restaurarea locuinţei, părintele protopop Dan Hognogi a precizat că, „în toată istoria ei seculară, casa parohială din Răscruci, primește pentru prima dată binecuvântare arhierească”.

Preotul paroh din Răscruci, Dan Balog, a fost hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru. El a mulţumit chiriarhului pentru „prezență, slujire, dar mai ales pentru permanenta purtare de grijă”.

Casa parohială din Răscruci a fost cumpărată de comunitatea parohială înaintea anilor 1900, iar ultimele renovări au fost efectuate în anul 1980.

Ultimele nouă luni au fost marcate de lucrări susținute de renovare, dotare și înfrumusețare a casei parohiale, mai ales în contextul socio-economic actual. Lucrările au fost efectuate sub supravegherea parohului, prin contribuția comunității parohiale și a Consiliului local Bonțida.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente