Mitropolitul Andrei la Mănăstirea Nicula: Să punem în practică cele 4 virtuți ale Dreptului Simeon!

„Nu numai Simeon, ci eu cred că noi toți ne dorim să-L vedem pe Hristos. Cu toții ne dorim să-L întâmpinăm pe Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, de praznicul Întâmpinării Domnului, la Mănăstirea Nicula.   

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu arhid. Claudiu Grama, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, pr. Paul Isip, protopopul de Gherla, arhim. Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula și protosinghelul Paisie Pașcu, duhovnicul Mănăstirii Strâmba.

Cele patru virtuți ale Dreptului Simeon

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioșilor despre viața și exemplul oferit de Dreptul Simeon pentru fiecare dintre noi.

„Dacă s-ar fi scris volume întregi despre viața Dreptului Simeon, n-ar fi fost atât de importante ca acest verset din Sfânta Scriptură: «omul acesta era drept şi temător de Dumnezeu, aşteptând mângâierea lui Israel, şi Duhul Sfânt era asupra lui» (Luca 2, 25). Aceste patru virtuți trebuie să le subliniem: era drept, era cu frică de Dumnezeu, era încrezător în promisiunile lui Dumnezeu și era plin de Duh Sfânt. (…) Nu numai Simeon, ci eu cred că noi toți ne dorim să-L vedem pe Hristos. Cu toții ne dorim să-L întâmpinăm pe Hristos. Prin urmare, să punem în practică și noi cele patru virtuți, ca Dreptul Simeon”, a spus ierarhul.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Bartolomeu Anania, la 11 ani de la trecerea la Domnul. Totodată, a fost pomenit și Episcopul Nicolae Ivan, trecut la cele veșnice în data de 3 februarie 1936.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente