Mitropolitul Andrei la hramul Mănăstirii Căldăruşani: Este nevoie de creştini mărturisitori

Mitropolitul Andrei al Clujului a spus vineri la hramul Mănăstirii Căldăruşani că „într-o lume ce se secularizează este nevoie de creştini mărturisitori”.

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

În omilia rostită, Părintele Mitropolit Andrei a insistat pe datoria de mărturisi pe Mântuitorul Iisus Hristos, mai ales în aceste vremuri pe care le trăim.

„Îl mărturisim pe Domnul Iisus Hristos prin atitudinea noastră creştină, prin felul nostru de a fi, de a ne comporta în lume”.

„Modul de a fi al creştinilor activi, al celor care veniţi la biserică, ar trebui să fie contaminant pentru toţi oamenii ca şi ei să-L iubească pe Hristos, să vină la biserică, să facă fapte bune”, a spus Înaltpreasfinţia Sa, potrivit Radio Trinitas.

Pe lângă Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Mănăstirea Căldăruşani mai are următoarele hramuri: Sfântul Evanghelist Ioan, Sfânta Varvara şi Duminica Tuturor Sfinţilor.

Mănăstirea Căldăruşani a fost ctitorită în 1638 de Matei Basarab (1632-1654).

Aşezământul monahal, păstorit pentru o vreme de Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica, este una dintre marile mănăstiri cu viaţă de obşte din sudul ţării noastre.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…