Mitropolitul Andrei i-a vizitat pe copiii aflați în grija maicilor de la Mănăstirea Piatra Fântânele

În perioada 7-8 februarie, Mitropolitul Andrei i-a vizitat pe copiii și tinerii aflați în grija maicilor de la Mănăstirea Piatra Fântânele din Bistrița-Năsăud.

În internatul social al Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” sunt îngrijiți 32 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, din cătunele îndepărtate ale zonei, și care altfel nu ar putea ajunge la școala din Piatra Fântânele.

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului le-a adresat copiilor un cuvânt de învățătură, binecuvântându-i pe fiecare în parte, și a felicitat eforturile obștii monahale.

„Înțeleptul Solomon, în Cartea Pildelor, capitolul 22, versetul 6, ne zice «învață-l pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea», așa ne învață  pe noi pe toți – pe părinți, pe dascăli și pe maicile de aici – să avem grijă de voi. E foarte important ca printre celelalte lecții, să învățăm și lucruri frumoase legate de credința noastră, de evlavia noastră creștină. (…) S-a dovedit că atunci când copilașii învață și sunt cuminți, pot să îi biruiască în înțelepciune chiar și pe bătrâni”, le-a spus Mitropolitul Andrei.

Internatul social de la Mănăstirea Piatra Fântânele a fost înființat după ce școlile din satele Ciosa și Iliuța au fost închise.

Pe lângă îngrijirea zilnică, obștea așezământului monahal îi ajută pe copii la rezolvarea temelor și le oferă acestora posibilitatea de a participa la cursuri de muzică, teatru și dans.

Încă din primii ani de activitate, Mănăstirea de la Piatra Fântânele s-a implicat activ în educarea și formarea copiilor din cătunele izolate ale zonei. Primul stareț, pr. Vasile Luncan, a fost cel care a sprijinit înființarea școlii din Piatra Fântânele.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente