Mitropolitul Andrei i-a vizitat pe beneficiarii Centrului pentru vârstnici „Sf. și Dreptul Simeon” din Bistrița

Mitropolitul Andrei al Clujului i-a vizitat vineri pe beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Sfântul și Dreptul Simeon” din Bistrita.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Asociației „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrita-Năsăud, unde centrul își desfășoară activitatea.

Ierarhul a oficiat o slujbă de Te Deum și le-a adresat celor prezenți un cuvânt în care a îndemnat la cinstirea bătrânilor, pornind de la versetele scripturistice: „Pe cel bătrân să nu-l înfrunţi, ci să-l îndemni ca pe un părinte; pe cei tineri, ca pe fraţi. Pe femeile bătrâne îndeamnă-le ca pe nişte mame, pe cele tinere ca pe surori, în toată curăţia” (I Timotei 5:1-2).

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat la empatie cu cei care au nevoie de ajutor și i-a felicitat pe toți cei care pun în practică faptele milei creștine și s-au implicat și se vor implica în activitățile Asociației „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrita-Năsăud.

În timpul vizitei, desfășurate în ziua de cinstire a ocrotitorilor instituției sociale, ierarhul i-a binecuvântat pe beneficiari, le-a oferit îndemnuri duhovnicești, precum și daruri și cărți de rugăciune.

Vizita pastorală a avut loc cu prilejul hramului și a reluării activităților centrului, precum și în contextul proclamării anului 2023, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Scurt istoric

Centrul de zi pentru vârstnici „Sfântul și Dreptul Simeon” din Bistrița a fost inaugurat în data de 25 februarie 2014, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei și Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș. Este unul din cele zece proiecte sociale și medico-social-filantropice desfășurate de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud, o organizaţie non-guvernamentală, aflată în subordinea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înființată în anul 2012, ca o necesitate vitală de dezvoltare a asistenţei sociale în județul Bistrița-Năsăud.

Centrul de zi pentru vârstnici are un număr de aproximativ 40 de beneficiari. Centrul le oferă posibilitatea vârstnicilor să-si petreacă timpul liber într-un mod activ și interesant, să socializeze, să îşi valorifice experienţa de viaţă și să se implice în viaţa comunităţii şi în proiectele asociaţiei. În centru au loc diverse activităţi distractive, creative şi spirituale, precum și îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice şi prevenirea instituţionalizării acestora.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente