Mitropolitul Andrei despre educația copiilor: Într-o lume a exceselor trebuie să le insuflăm echilibrul

În mesajul pastoral prilejuit de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Mitropolitul Andrei al Clujului reiterează necesitatea naşterii de prunci şi importanţa educaţiei creştine acordate copiilor.

„E bine să se nască mai mulţi copii, dar nu-i suficient. Ei trebuiesc şi educaţi. Trebuie crescuţi frumos, sănătoşi şi manieraţi. Într-o lume a execeselor trebuie să le insuflăm echilibrul”, subliniază ierarhul în mesajul său.

Făcând o paralelă între copilăria Sfântului Ioan Botezătorul și copiii din ziua de azi, Mitropolitul Clujului remarcă faptul că într-o lume în care nu întotdeauna cei mici sunt doriţi, creștinii militează pentru naşterea de prunci pentru că, spune el, „niciodată nu ştim ce rosturi deosebite pot avea aceşti copii care se nasc”.

Înaltpreasfinția Sa îndeamnă tinerii creştini să aibă măcar trei copii. „Un copil pentru tata, un copil pentru mama şi unul pentru Biserică şi Ţară. Atunci pronosticul sumbru cu îmbătrânirea României şi a întregii Europe creştine n-ar mai fi valabil”.

Referitor la educația creștină, ierarhul redă cuvintele Sfântul Apostol Pavel care spune că începutul luptei cu răul îl fac părinţii, şi apoi lupta cu răul o continuă Biserica şi şcoala:

Voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i întru învăţătura şi cercetarea Domnului  (Efeseni 6, 4). Iar în  Epitola către Timotei , zice aşa: Dacă cineva nu poartă grijă de ai săi şi mai ales de casnicii săi, s-a lepădat  de credinţă şi este mai rău decât un necredincios (1Timotei 5, 8).

De asemenea, Mitropolitul Andrei a abordat în cuvântul său și tradițiile populare prilejuite de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente