Mitropolitul Andrei condamnă „erezia activității exterioare”: Munca fără rugăciune e un eșec

Mitropolitul Andrei a sfințit duminică, împreună cu alți șapte ierarhi, o nouă biserică la Zalău. El a binecuvântat eforturile comunității parohiale și a semnalat că munca fără rugăciune este un eșec.


Făcând referire la Pescuirea minunată, ierarhul a reamintit un dicton străvechi și foarte cunoscut, „însă pe atâta de nebăgat în seamă”: „Ora et labora!” (Roagă-te și muncește!).

„E nevoie de rugăciune ca munca noastră să fie binecuvântată”, a subliniat în predică Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Părintele Mitropolit a condamnat ceea ce Arhiepiscopul Teofil Herineanu numea „erezia activității exterioare”.

„Frământarea exterioară e un eșec dacă nu-i prezentă și rugăciunea”, a spus IPS Andrei. „Alergăm, ne chinuim, încercăm să facem, să dregem una și alta și până la urmă nu iese nimic. De ce? Pentru că nu ne-am și rugat”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit parohului Ionuț Pop Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici.

Parohia de pe strada Crasnei a municipiului Zalău a fost înfiinţată în anul 2009. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente