Mitropolitul Andrei a sfințit casa tradițională a bisericii monument istoric din Someșu Rece

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat joi casa tradițională românească din parohia Someșu Rece, salvată de la demolare prin eforturile comunității parohiale. Edificiul este amplasat în curtea bisericii de lemn, monument istoric de secolul XVIII.

Cu acest prilej, Mitropolitul Andrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța păstrării tradițiilor, informează Mitropolia Clujului.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohia încredințată, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului l-a hirotesit iconom stavrofor pe parohul Ștefăniță Elefteriu.

Totodată, membrii Comitetului și Consiliului parohial au primit diplome de vrednicie.

Potrivit părintelui paroh, lucrările de amenajare și restaurare a casei tradiționale au început în urmă cu trei ani ani și s-au realizat cu sprijinul credincioșilor parohiei.

Casa tradițională românească a fost amenajată cu mobilier și obiecte vechi specifice zonei, fiind transformată în muzeu.

Evenimentul s-a înscris în seria de manifestări dedicate anului omagial al satului românesc.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…