Mitropolitul Andrei a binecuvântat magazinul de prescuri și produse de panificație al Arhiepiscopiei Clujului

Mitropolitul Andrei a inaugurat luni magazinul de prescuri, produse de panificație și patiserie al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, membri ai Permanenței Consiliului Eparhial și angajați de la Centrul Eparhial.

„În Evanghelia după Ioan, capitolul 6, versetul 51, Domnul Hristos a zis: «Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci»”, a spus Mitropolitul Andrei după slujba de binecuvântare.

„Chiar dacă pentru noi sunt foarte importante prescurile și pâinea cea de toate zilele, de aici mergem cu gândul la Pâinea vieții, la Domnul Iisus Hristos, care este Pâinea cea vie care S-a pogorât din cer și care ne dă viață nouă tuturor. De fapt, prescurile sunt materia din care se pregătește Sfânta Euharistie”, a subliniat părintele mitropolit.

Produsele comercializate sunt realizare la Brutăria Artos a eparhiei, care a fost înființată cu fonduri europene. Foto: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Magazinul arhiepiscopiei se numește Artos și comercializează produsele realizate la brutăria cu același nume, înființată printr-un proiect din fonduri europene al Arhiepiscopiei Clujului, a explicat Părintele Sorin Câlea, consilier economic al eparhiei.

„Sperăm să vină în sprijinul credincioșilor noștri și al tuturor locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, prin produsele pe care le oferă”, a declarat părintele consilier.

„Magazinul Artos se dorește a fi un loc din care bunii noștri creștini să poată lua o jertfă de prescură pentru Sfântul Altar sau unul dintre produsele noastre de panificație și patiserie”, a spus Părintele Gheorghe Daniel Puian, managerul magazinului.

„În același timp, ne dorim să fie un loc de tihnă pentru servirea celorlalte sortimente de produse: croissante, prăjituri, sandwich-uri, cafea, ceai sau băuturi răcoritoare, cu posibilitatea ca toate acestea să fie îmbinate cu un moment de lectură, în spațiul special amenajat”, a adăugat el.

Magzinul are și spațiu de servire, unde se poate socializa sau petrece puțin timp lecturând una din cărțile puse la dispoziție de Arhiepiscopie. Foto: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Magazinul Artos este situat în Piața Avram Iancu, nr. 2, în proximitatea Catedralei Mitropolitane, și este deschis de luni până vineri între orele 06:30 și 20:00, iar sâmbăta între 08:00 și 13:00.

Foto: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…