Mitropolitul Anastasie Crimca a fost comemorat la Mănăstirea Dragomirna (Foto)

Mitropolitul Anastasie Crimca a fost comemorat miercuri de obștea Mănăstirii Dragomirna, cu ocazia împlinirii a 420 de ani de la întemeierea așezământului monahal și a 393 de ani de la mutarea spre cele veșnice a vrednicului de pomenire mitropolit al Moldovei. Cu acest prilej a fost organizat un Simpozion internațional intitulat „Anastasie Crimca – Ctitor și părinte filocalic”.

Evenimentul a început prin oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

În cadrul simpozionului moderat de arhidiaconul Vasile Demciuc, au prezentat lucrări științifice experți din domeniul teologiei, istoriei, arheologiei și muzicii.

După încheierea sesiunii de comunicări, a fost oficiată slujba Parastasului pentru Mitropolitul Anastasie Crimca la mormântul său din biserica mare a mănăstirii, închinată „Pogorârii Sfântului Duh”.

Pentru a marca împlinirea a 420 de ani de la întemeierea așezământului monahal, a fost deschisă expoziția temporară cu facsimile după manuscrisele scriptoriului de la Dragomirna.

În încheiere, a fost lansat volumul biografic „Anastasie Crimca, un mitropolit înțelept”, publicat de Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Evenimentul s-a încheiat printr-un moment artistic susținut de elevii de la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Cristi Turculeț

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente