Mitropoliții Basarabiei Gurie Grosu și Efrem Enăcescu au fost comemorați la Mănăstirea Cernica

Din inițiativa domnului Victor Alexeev, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, la Mănăstirea Cernica a avut loc sâmbătă o slujbă de pomenire pentru eroii și mitropoliții basarabeni înmormântați în cimitirul lășului de cult care au avut un rol important în realizarea Marii Uniri.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, membri ai Guvernului României, înalți demnitari și funcționari de la București și Chișinău.

În semn de recunoștință pentru faptele înaintașilor, la finalul manifestării au fost depuse flori la mormintele celor pomeniți.

În cadrul cimitirului Mănăstirii Cernica sunt înmormântați Mitropoliții Basarabiei Gurie Grosu și Efrem Enăcescu.

Împreună cu cei doi ierarhi, își dorm somnul de veci Pan Halippa, președintele Sfatului Țării din 1918, Ion Pelivan, ministru de externe în Guvernul Basarabiei din 1918 și membrii Sfatului Țării Dimitrie Bogos, Vlad Bogos, Daniel Ciugureanu, Anatolie Moraru, Elefterie Sinicliu și Nicolae Suruceanu.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente