Mitropolia Munteniei și Dobrogei: 130 preoți au susținut examenul de grad

Un număr de 130 preoți din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au susținut miercuri, 12 octombrie 2016, examenul pentru obținerea gradului întâi în preoție. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, informează Radio Trinitas.

La examen s-au înscris clerici care au o vechime mai mare de 10 ani în preoție și care s-au remarcat prin activitățile desfășurate în cadrul parohiilor.

Din comisia de examinare au făcut parte mai mulți preoți profesori de la Facultatea de Teologie din București. Președintele comisiei a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

imag1322

Potrivit părintelui Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoții au avut de prezentat o lucrare ştiințifică și au exemplificat modul în care au soluționat problemele pe care le-au întâmpinat în slujirea pastorală

Plecând de la experiențele avute în parohie, preoții  au demonstrat o bună cunoaștere a parohiilor lor, a problemelor cu care se confruntă comunitățile de unde provin. De fiecare dată când au avut probleme au încercat să caute o soluție în acord cu protopopiatul, cu centrul eparhial de unde provin, și cu ierarhul locului, a declarat părintele Aurel Mihai.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente