Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale: Colocviu privitor la activitățile cu tinerii

Colocviul coordonatorilor de tineret din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, s-a desfășurat la Lisabona în perioada 16-20 februarie 2017.

Scopul acestei întruniri a fost organizarea de activități cu tinerii și formarea de voluntari prin intermediul Frăției Tinerilor Ortodocși – Nepsis, din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

Lucrările colocviului au fost organizate în grupuri şi în plen, pe diferite tematici generate de experiența concretă din eparhii, conform site-ului oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Au avut loc dezbateri despre principalele provocări pastorale privitoare la motivarea tinerilor. Totodată, s-au căutat soluții pentru a-i solidariza pe aceștia cu acțiunile de voluntariat care li se adresează.

Pr. Flavius Sava a susținut atelierul Friendraisind sau fundraising, ce a avut ca temă atragerea de fonduri necesare finanțării activităților cu tinerii. Au fost identificate repere și s-au oferit soluții pentru punerea lor în practică. Discuțiile au fost raportate la contextul geo-politic, economic și eclesial specific fiecărei eparhii.

***

Organizată de două ori pe an, întâlnirea coordonatorilor de tineret permite participanților să se cunoască între ei, să facă schimb de experiență și să se susțină reciproc. Aceste colocvii reprezintă o activitate de formare continuă a celor care lucrează cu tinerii.

Întâlnirea precedentă a avut loc în luna octombrie a anului trecut în Imola, iar următoarea va avea loc în octombrie 2017, tot în Spania.

Comentarii Facebook


Știri recente