Mitropolia celor două Americi organizează un curs de muzică bisericească

Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi organizează un curs de muzică bisericească pentru românii din SUA. Primul curs a avut loc sâmbătă în format online.

Cursul se derulează pe o perioadă de doi ani și se adresează celor care doresc să învețe muzica bisericească psaltică și să contribuie la înfrumusețarea cântării la strană.

La finalul cursului, participanții își vor însuși notația psaltică, tipicul pentru cele șapte laude și Sfânta Liturghie, glasurilor și aplicarea lor la slujbe.

Pentru acest curs care se va desfășura săptămânal s-au înscris peste 70 de români din Statele Unite ale Americii.

Cursurile sunt susținute de Leonard Milea, absolvent al Universității Naționale de Muzică și al facultății de teologie din Capitală, dar și membru în mai multe coruri de prestigiu din țară.

Din cauza distanțelor foarte mari între românii din diaspora americană, cursul de muzică bisericească se desfășoară în format online.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…