Mitropolia Basarabiei | Va fi construit un nou locaş de cult în oraşul Orhei

IPS Petru pune piatra de temelie la biserica din Orhei

IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a oficiat duminica aceasta o slujbă de sfinţire şi de aşezare a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Republica Moldova. Lăcaşul de cult va fi ridicat în Orhei,  parohia „Sfântul Ierarh Varlaam”, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei. Slujba a fost oficiată în data de 13 iulie 2017.

Din soborul slujitor a făcut parte pr. Sergiu Aga, protopop de Orhei și consilier cultural în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Parohia „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei a fost înregistrată la Ministrul Justiţiei în anul 2007 la iniţiativa unui grup de credincioşi fideli ai Mitropoliei Basarabiei. Iniţial comunitatea s-a rugat într-un paraclis amenajat într-un magazin de pe strada Unirii din oraşul Orhei, de unde, dat fiind faptul că nu le-a fost prelungit contractul, în preajma Sfintelor Paşti din anul 2014, au fost nevoiţi să se mute într-un alt local de pe aceeaşi stradă.

PS Antonie a oficiat prima Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei în ziua de 25 ianuarie 2015.

 

Comentarii Facebook


Știri recente