Mitropolia Basarabiei, solidară cu pelerinii care nu mai au dreptul să participe la sărbătoarea Sf. Parascheva

Mitropolia Basarabiei a transmis, prin păstorul ei duhovnicesc, un mesaj de solidaritate cu pelerinii care nu mai au dreptul în acest an să participe la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Mitropolitul Petru a precizat că epidemia a fost tratată de Biserică încă de la început cu „maximă seriozitate”, prin aplicarea tuturor recomandărilor „venite din partea autorităților Statului”.

„Implicarea responsabilă ne-a privat de momente importante cum ar fi slujbele speciale din perioada Postului Mare, spovedania și împărtășirea credincioșilor, am fost puși în situația sărbătoririi Sfintei Învieri cu ușile închise și ne-am simțit, la fiecare slujbă vânați, ca doar doar vom fi prinși pe picior greșit. Cifrele arată toată implicarea Bisericii Ortodoxe Române, cu toate structurile ei”.

El a subliniat că „ceea ce suntem obligați să trăim zilele acestea ne îngrijorează foarte mult”.

„Ni se încalcă dreptul la libertatea religioasă și dreptul de liberă circulație, drepturi consacrate de legislația națională și internațională, fără a ni se cere părerea, fără a fi consultați”.

„Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva – ocrotitoarea Moldovei au constituit dintotdeauna pentru mulți, izvor necontenit de vindecări și ajutor în diferite primejdii, iar astăzi Sfânta Moldovei este privată de sărbătoarea tradițională la care ne adunam an de an credincioși din întreaga Țară, cât și din afara ei, pentru a fi împreună în rugăciune și a cere milă și har de la Dumnezeu”.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, existența virusului nu poate fi contestată, „dar nici existența lui Dumnezeu, Cel minunat întru Sfinții Săi, nu poate fi pusă la îndoială”.

„Virusul va dispărea însă de mila lui Dumnezeu și de mijlocirile Sfintei Cuvioase Parascheva și a altor sfinți vom mai avea nevoie cu siguranță”.

„Și dacă virusul ne poate afecta, atunci cel care ne poate vindeca este Dumnezeu, fără îndoială”, a afirmat Mitropolitul Basarabiei.

Autorităţile statului român au decis ca pelerinajul la Sfânta Parascheva să fie anulat, iar accesul să fie permis în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde se află sfânta, numai locuitorilor municipiului Iaşi.

Decizia autorităţilor a fost pusă pe seama creşterii numărului de infectări cu Covid-19.

Foto credit: Doxologia


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente