Mitropolia Basarabiei, reprezentată la întâlnirea dintre culte şi autorităţi pe tema COVID-19

Pr. Andrei Bucliș, Secretarul Mitropoliei Basarabiei, a participat marţi la întâlnirea cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, desfăşurată la sediul guvernului. La întrevedere au participat reprezentanţii cultelor religioase creștine din Republica Moldova.

Principalul subiect abordat a fost respectarea normelor epidemiologice pe întreg teritoriul țării, dar și modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase la măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19.

Premierul interimar a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut apel la colaborare și susținere reciprocă.

„Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat șeful interimar al Guvernului.

Reprezentantul Mitropoliei Basarbiei, Pr. Andrei a apreciat iniţiativa guvernului de a consulta reprezentanții cultelor religioase, „în vederea creării unui front comun în lupta cu Covid-19”.

Pentru rezultate eficiente, în lupta cu pandemia, a spus părintele Andrei, este necesară o consultare prealabilă luării unei hotărâri care implică cultele.

S-a stabilit păstrarea unui dialog continuu și eficient în vederea luării unor decizii care să aducă rezultate sanitare pozitive, dar care să nu afecteze bunul mers al lucrării pastorale și misionare a Bisericii.

Părintele secretar a dat asigurări că Mitropolia Basarabiei va îndemna în continuare clericii și slujitorii ei la precauție, prin respectarea recomandărilor măsurilor igienice de protecție, și va contribui la combaterea pandemiei.

Foto credit: Gov.md

Comentarii Facebook


Știri recente